5 Faktora Koji Doprinose „Neuspeloj Transplantaciji Kose“

Često postavljana pitanja o FUE transplantaciji kose2

Često postavljana pitanja o FUE transplantaciji kose

FUE je veoma popularna metoda transplantacije kose kao u svetu, tako i u Turskoj. Relevantne informacije o ovoj metodi možete pronaći u mnogim izvorima i veb stranicama. Da bismo vam pomogli u donošenju odluke na boljoj osnovi, napravili smo kratak spisak najčešće postavljenih pitanja o transplantaciji FUE kose.

Dali sam pogodan za FUE transplantaciju kose?

Dali sam pogodan za FUE transplantaciju kose?Ukoliko ste u procesu donošenja takve odluke, prvo vam je potrebna konsultacija sa specijalistom/lekarom. Ovo je jedini način da se utvrdi da li ste pogodni za operaciju.

Odlučujeći faktori pogodnosti transplantacije kose su: godine, stepen ćelavosti, i broj dlaka na donorskom području glave.

Koliko puta je potrebno obaviti proces?

Pacijenti trebaju znatu da tokom života može biti potrebno više od jedne FUE transplantacije kose. Ovo je zbog budućeg opada kose u područjima izvan područja gdje je napravljena prva transplantacija kose.

Dali ću odma videti rezultate?

Biće moguće posmatrati gustinu kose sledeći dan nakon operacije.

Međutim, korice presadjenje kose neće pasti do 15 dana nakon transplantacije kose, a trajna kosa postaje jasnija u 2 do 4 meseci. Konačni rezultat traje 12 do 15 meseci.

Dali je Postupak bolan?

Tokom postupka, primenjuje se lokalna anestezija kako bi izbegli bol. Možda imate blagi osećaj grčenja na glavi, ali nećete osećati bol. S time, može se očekivati blaga bol nakon završetka anestezije nakon operacije.

Koliko dugo traje operacija?

Trajanje operacije transplantacije kose zavisi od toga koliko korena kose je potrebno. Operacija traje 5 do 8 sati, u zavisnosti od broja presadjenih graftova.

Kako se trebam brinuti nakon operacije?

Kako se trebam brinuti nakon operacije?Ne biste trebali dodirivati nove graftove u prvih tri dana nakon operacije. Tokom prve nedjelje trebate ograničiti svoje fizičke aktivnosti prema uputstvom i oprati kosu prema preporuci vašeg doktora 15 dana od trećeg dana nakon operacije.

Takođe možete pročitati šta treba učiniti nakon FUE transplantacije kose na našoj stranici.