Transplantacija obrva

Pored transplantacije kose, presađivanje obrva zahteva najviše pažnje i brige.

Pošto su obrve najistaknutiji deo lica, transplantacija mora biti pod pravim uglom, orijentacija i oblik obrva su veoma pažljivo dizajnirani od strane naših specijalista.

Različiti faktori mogu uzrokovati da obrve više ne rastu, kao što je višegodišnje uklanjanje obrva sa istog područja, hemoterapija, kožne bolesti, teška šminka, krvarenje itd.

Transplantacija obrva je potrebna kada obrve ne rastu u roku od 1-2 godine. Tokom transplantacije obrva, tanke dlake se uklanjaju sa zadnjeg dela vrata (kao kod transplantacije kose). Dlake na zadnjem delu vrata uklanjaju se sa tankim iglama i pomoću mikromotora. Folikuli kose koji su uklonjeni sa zadnje strane vrata trebaju biti pojedinačni za transplantaciju obrva, jer folikuli u transplantaciji obrva mogu uništiti prirodu obrva.

Presađivanje obrva se vrši u kombinaciji sa lokalnom anestezijom kao i kod drugih transplantacija kose.

Danas je presađivanje obrva postalo prijatan tretman koji ne izaziva nikakav bol nakon lečenja. Anatomska struktura i orijentacija obrva moraju se uzeti u obzir prilikom transplantacije. Presađivanje obrva obavljaju stručnjaci i iskusni timovi koji mogu dati vrlo prirodan rezultat.

Potrebno je 8-12 meseci da se obrve oblikuju i zarastu.

Da li želite brže komunicirati?

Naši pomoćnici će vam reagovati što pre.